Artikelen in 'Online' - X
vrijdag 26 januari 2018 / NU.nl

Online / BINNENLAND

Prinses Beatrix wordt 80, hoe ziet haar leven er nu uit?

Woensdag wordt ze 80 jaar, prinses Beatrix, de vrouw die 33 jaar koningin was van Nederland. We weten ontzettend veel over haar leven, maar haar privésituatie kennen we nauwelijks. Wat weten we wel?

vrijdag 5 januari 2018 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Kim Jong-un wordt maandag (misschien) 34: Wat weten we over hem?

Maandag is mogelijk de dag dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un 34 jaar zal worden. Of 8 januari ook daadwerkelijk zijn geboortedag is, is nooit officieel bevestigd, maar wat weten we eigenlijk van de man?

vrijdag 24 november 2017 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Spanning tussen Iran en Saudi-Arabië: 'Niemand wil een nieuwe wereldoorlog'

De afgelopen weken is de spanning tussen Saudi-Arabië en Iran steeds verder opgelopen en Saudi-Arabië blijft maar olie op het vuur gooien. Moeten we vrezen voor een oorlog tussen beide landen?

vrijdag 13 oktober 2017 / NU.nl

Online / BINNENLAND

'Jihadgangers komen geleidelijk terug naar Nederland nu IS uit elkaar valt'

Islamitische Staat verliest in Irak en Syrië steeds meer terrein. Nederlandse jihadgangers komen daarom geleidelijk weer terug naar Nederland en worden nu harder aangepakt dan de mensen die eerder terugkwamen. Dat stelt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof in gesprek met NU.nl.

vrijdag 21 juli 2017 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Kan de Britse premier May met een gerust hart op vakantie?

Ook voor het Britse parlement begint vrijdag het zomerreces, maar na de toenemende onrust binnen de Conservatieve Partij van premier Theresa May is het de vraag of ze met een gerust hart op vakantie kan.

vrijdag 7 juli 2017 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Hoe krijgt Trump de situatie rondom Noord-Korea weer onder controle?

Door de test met de intercontinentale ballistische raket door Noord-Korea afgelopen week is de spanning tussen het communistische land en Amerika verder opgelaaid. Welke scenario’s liggen er nu voor president Trump voor de hand om de situatie onder controle te krijgen?

zondag 16 april 2017 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Wat wil de Turkse president Erdogan met het referendum écht bereiken?

Zondag gaat Turkije naar de stembus om in een referendum voor of tegen de wijzigingen van de grondwet te stemmen. Voor president Recep Tayyip Erdogan is een ja cruciaal, maar wat wil hij nu echt bereiken?

/3241.jpg
vrijdag 11 maart 2016 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Het gevaarlijke en complexe werk van hulpverleners in Syrië

Hulpverlening in Syrië is ook na vijf jaar oorlog nog altijd complex. Hoe doe je je werk als je je leven op de grond niet zeker bent?

donderdag 10 maart 2016 / NU.nl

Online / BUITENLAND

'Situatie vluchtelingen Macedonische grens is beschamend voor Europa'

De situatie waarin duizenden vluchtelingen zich momenteel ophouden bij de Grieks-Macedonische grens is beschamend voor Europa.

/3180.jpg
donderdag 28 januari 2016 / NU.nl

Online / BUITENLAND

'Steeds meer vluchtelingen op de Balkan mishandeld'

Steeds meer vluchtelingen op de Balkan worden mishandeld tijdens hun reis. Nieuwe maatregelen dwingen een groot deel van de migranten in de illegaliteit.

vrijdag 22 januari 2016 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Vijf jaar na de revolutie is er nog weinig veranderd in Egypte

Maandag is het vijf jaar geleden dat de revolutie in Egypte in gang werd gezet. Vandaag de dag leeft het land nog altijd in angst en ligt het toerisme op z'n gat. Zijn de Egyptenaren er echt op vooruit gegaan?

vrijdag 18 december 2015 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Hoe het onderbelichte Libië IS het land uit gaat werken

Ruim vier jaar na de dood van Muammar Kaddafi is het onderbelichte Libië een land vol problemen. Tot voor kort vochten diverse milities om de macht en bovendien krijgt Islamitische Staat (IS) steeds meer voet aan de grond. Hoe komt Libië uit het moeras?

maandag 14 december 2015 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Wat is de succesformule van het Franse Front National?

De nieuwe generaties Le Pen brengen het succes van Front National terug. De vraag is of de familie de zege van de eerste ronde van de regionale verkiezingen in Frankrijk vast kan houden.

/2897.jpg
vrijdag 13 november 2015 / NU.nl

Online / INTERVIEW

'Tolerantie in Nederland wordt flink op de proef gesteld'

De tolerantie van Nederland wordt momenteel zwaar op de proef gesteld. Verschillende problemen in de maatschappij leggen onderhuidse irritaties bloot. Filosoof en Denker des Vaderlands Marli Huijer bespreekt met NU.nl een paar gevoelige onderwerpen.

/2869.jpg
vrijdag 30 oktober 2015 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Vluchtelingencrisis zet Nederlanders aan tot actie

De vluchtelingencrisis zet veel mensen aan tot actie. Vooral dankzij sociale media leveren verschillende burgerinitiatieven succesvol hulp, in Nederland maar ook daarbuiten.

/2826.jpg
maandag 21 september 2015 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Dit zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de vluchtelingencrisis

De stroom vluchtelingen vanuit onder meer Syrië en Irak houdt onverminderd aan en zet de relaties tussen verschillende Europese landen op scherp. Dit zijn de belangrijkste punten uit de vluchtelingencrisis.

/2822.jpg
vrijdag 11 september 2015 / NU.nl

Online / INTERVIEW

Lesbos vreest voor vluchtelingenstroom in herfst

Hulpverleners op Lesbos vrezen dat de stroom vluchtelingen die vanuit Turkije over de Middellandse zee naar het Griekse eiland trekken, niet zal stoppen als de herfst straks begint.

vrijdag 7 augustus 2015 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Ferguson bracht het debat over racisme terug op de kaart

Zondag is het een jaar geleden dat de zwarte Michael Brown in het Amerikaanse Ferguson werd doodgeschoten door een politieagent. De gebeurtenis maakte Amerika wakker en zette het probleem van racisme weer op de kaart. Wat is er in het afgelopen jaar gebeurd?

/2593.jpg
vrijdag 31 juli 2015 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Ebola is op zijn retour, maar de strijd is nog niet voorbij

Volgend weekeinde is het een jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de ebola-uitbraak uitriep tot internationale medische noodtoestand. Tot op de dag van vandaag is de epidemie nog steeds niet bestreden.

vrijdag 5 juni 2015 / NU.nl

Online / BUITENLAND

Vijf dingen om de verkiezingen in Turkije goed te kunnen volgen

Zondag kiest Turkije een nieuw parlement. Dat de AK-partij van zittend president Recep Tayyip Erdogan wint is zo goed als zeker, maar belangrijker is wat de oppositie doet. Dit moet u weten over deze verkiezingen.

Toon meer berichten