Artikelen in 'Tijdschrift' - X
/707.jpg
woensdag 1 mei 2013 / The Optimist

Tijdschrift / ACHTERGROND

'Hier voel ik me goed'

Soms voelt een huis niet fijn om in te wonen. Helende bouw gaat dit tegen, het bevordert het welbehagen en volgens sommigen zelfs de gezondheid van bewonders.

/188.jpg
dinsdag 25 december 2012 / Ode

Tijdschrift / REISVERHAAL

Linksaf voor vrede

De Westbank is synoniem voor conflicten. Maar het gebied heeft ook een ander gezicht: vriendelijke bevolking, vruchtbare aarde en rijke historie. Een reisverhaal over Palestina.

/319.jpg
maandag 24 december 2012 / Ode

Tijdschrift / PORTRET

Wat eten we morgen?

De vraag naar eerlijk, duurzaam voedsel groeit. Jongeren komen met creatieve oplossingen. Vier portretten van voedselstrijders.

/275.jpg
vrijdag 1 juni 2012 / Ode

Tijdschrift / BUITENLAND

Koffie en vrede

Gewapend met koffie gaan ze 's nachts op pad om contact te leggen met de bendeleiders die elke avond hun wijk bewaken in Ambon-stad. De jongeren van vredesbeweging Kopi Badati op het Indonesische eiland Ambon proberen een informatiepunt te zijn in onrustige tijden.

/276.jpg
zondag 1 april 2012 / Ode

Tijdschrift / MEDIA

Afghanistan zonder taboes

Onlangs nog publiceerde Kawa Kerami (24) een opiniestuk over de groeiende onrust tussen soennieten en sjiieten in Afghanistan. ‘Kritiek hebben op de islam is ongewoon voor Afghaanse media’, zegt Kerami. ‘Alle anti-islamuitingen worden binnen een week de kop ingedrukt.’

/177.jpg
vrijdag 1 juli 2011 / Contrast

Tijdschrift / INTERVIEW

‘Ik laat me de kaas niet van m’n brood eten’

In de tien jaar dat Heidi Lobato respectievelijk als zakelijk- en als algemeen directeur aan het roer staat van het filmfestival Africa in the Picture heeft ze al heel wat strijd om bestaansrecht voor het festival moeten leveren. Toch is Lobato nog steeds niet klaar met het continent en alles daarom heen.

/307.jpg
vrijdag 3 juni 2011 / Folia

Tijdschrift / ACHTERGROND

Rechtshulp voor de kleine man

Ook al zijn sommige zaken erg complex, als student rechten kun je al mensen van juridisch advies voorzien. En je doet er nog werkervaring mee op ook. Met de Stichting Strafrechtswinkel Amsterdam slaan rechtenstudenten van de UvA twee vliegen in één klap.

/178.jpg
vrijdag 1 april 2011 / Contrast

Tijdschrift / ACHTERGROND

‘Kunstenaar? Maar daar verdien je toch niets mee?’

Eigenlijk is het heel logisch: je migreert naar Nederland om een betere toekomst te vinden voor jou en je gezin. Dat je kind kiest voor een kunstenaarsbestaan met een onzeker inkomen is dan geen logische stap. Hoe verging het de kinderen die dit wel deden?

woensdag 3 november 2010 / Havana

Tijdschrift / ACHTERGROND

Opgebrand door stress

Het hoger onderwijs staat laatste tijd vooral om haar lage eisen in de belangstelling staat. Toch vinden niet alle studenten het een makkie. Steeds meer hbo'ers hebben namelijk last van prestatiedruk en studiestress.

/175.jpg
zondag 1 augustus 2010 / Contrast

Tijdschrift / INTERVIEW

‘Blijven slaan op de deur van Hilversum’

Als we columnist en programmamaker Anil Ramdas mogen geloven is er niets om vrolijk van te worden als je kijkt naar het Nederlands medialandschap vandaag de dag.

/179.jpg
dinsdag 1 juni 2010 / Contrast

Tijdschrift / ACHTERGROND

Kudde zonder herder

De Molukse regering in ballingschap, Republiek Maluku Selatan (RMS), bestaat deze maand 60 jaar. Maar met het wegvallen van de eerste generatie verandert de strijd voor een vrij Molukken. In gesprek met de nieuwe president John Wattilete en met de jongeren van de derde en vierde generatie.