Artikelen in 'Televisie' - X
/4853.jpg
maandag 11 oktober 2021 / KRO-NCRV / Pointer

Televisie / KLIMAAT

Waar wonen met al dat water?

Sinds het hoogwater in Limburg realiseren we ons hoeveel mensen op kwetsbare plekken leven: zo'n 70 procent woont in overstromingsgevoelig gebied. Toch moet er de komende jaren flink bijgebouwd worden om het woningtekort op te lossen, ook vlakbij rivieren en in laaggelegen polders. Hoe kunnen we met z'n allen veilig blijven in Nederland waterland?

donderdag 25 februari 2021

Televisie

Middelbare scholen weer open na lockdown

Voor RTL Nieuws deed ik de redactie voor een nieuwsitem over de opening van de middelbare scholen na de lockdown.

/4596.jpg
zaterdag 25 april 2020 / RTL Nieuws

Televisie / ZORG

Tekort aan beschermingsmiddelen in thuiszorg

Voor RTL Nieuws deed ik de redactie voor een item over het gebrek aan beschermingsmiddelen in de thuiszorg tijdens de coronacrisis. Thuiszorgmedewerker Eugénie Jansen en haar cliënt Mario Bolk vrezen voor hun eigen veilgheid en dat van de ander.

/4597.jpg
zaterdag 25 april 2020 / RTL Nieuws

Televisie / ONDERWIJS

Ouders met handen in haar vanwege thuisonderwijs

Voor RTL Nieuws maakte ik een item over ouders die tijdens de coronaperiode naast hun baan, ook de kinderen thuis moeten begeleiden met school. Voor de alleenstaande Anne Jet Holtrop met drie kinderen zijn het zware tijden.

/4592.jpg
donderdag 23 april 2020 / RTL Nieuws

Televisie / NATUUR

Natuurbranden in Nederland

Voor RTL Nieuws deed ik de redactie voor verschillende binnenlandse nieuwsitems. Waaronder een item over natuurbranden in Nederland.

/4598.jpg
zondag 15 maart 2020 / RTL Nieuws

Televisie / ZORG

16-jarige op ic vanwege coronavirus

Voor RTL Nieuws sprak ik met de familie van de 16-jarige Sheraz uit Breda, die op de intensive care terechtkwam nadat hij getroffen werd door het coronavirus.

/4313.jpg
dinsdag 14 mei 2019 / Human

Televisie / De Publieke Tribune

Krijg ik het juiste nieuws?

Een partijdige Publieke Omroep? Kranten die 'kleur kiezen'. Een internet vol meningen. Welk medium kan ik in deze stortvloed aan informatie nog geloven? Kortom: krijg ik het juiste nieuws? En welke informatie kan ik nog wel vertrouwen? Kijk hier de aflevering terug.

/4311.jpg
zondag 14 april 2019 / Human

Televisie / De Publieke Tribune

Krijgt ieder kind gelijke kansen in het onderwijs?

Van elk dubbeltje een kwartje maken. De ambitie van het onderwijs. Vandaag lijkt deze droom door allerlei factoren niet altijd haalbaar. Kinderen verschijnen niet langer samen aan de start, wit blijft bij wit en zwart blijft bij zwart. Kijk de aflevering hier terug.

/4314.jpg
zondag 31 maart 2019 / Human

Televisie / De Publieke Tribune

Krijg ik nog een woning?

Oliesjeiks en prinsen kopen honderden huizen op, maar de gewone man kan geen geschikte woonruimte vinden. Een dak boven het hoofd, dat is een grondrecht. Maar wie zorgt dat er genoeg betaalbare woningen zijn? Kijk hier de aflevering terug.