woensdag 18 november 2015 / nrc.next / Foto Bob van der Vlist

Krant / CARRIÈRE

'Met mijn inkomen ben ik niet helemaal tevreden'

Eline Tahapary (29) is rayonmanager bij het facilitairbedrijf Visschedijk in Hengelo. Daar geeft ze leiding aan verschillende schoonmaakteams in de regio. Momenteel woont ze even bij haar ouders, maar komend weekend gaat ze verhuizen.

 

IN

‘Deze leidinggevende functie kwam eigenlijk toevallig op mijn pad. Na mijn studie facilitymanagement kon ik via mijn toenmalig zwager in 2011 bij Visschedijk aan de slag. Eerst als voordame, daarmee was ik het directe aanspreekpunt voor de schoonmakers, en al snel kon ik een trainee tot rayonmanager volgen. Inmiddels heb ik al twee jaar de leiding over de locaties in Apeldoorn, Lochem en Zutphen. In het begin was het wel wennen, ik kwam net uit school rollen en had direct oudere schoonmaaksters onder me. Maar het went snel en ik ben niet heel hiërarchisch ingesteld, ieder heeft zijn eigen takenpakket en zonder elkaar zouden we het werk niet kunnen doen.

 

"Als ik mijn inkomen vergelijk met dat van mensen uit mijn omgeving ben ik nog niet helemaal tevreden. Een vriendin van mij is starter en verdient net zoveel als ik met vier jaar werkervaring. Ik ben niet zo’n goede onderhandelaar, ik vind altijd dat ik het juiste salaris gewoon hoor te krijgen, maar zo werkt het natuurlijk niet in het zakelijk leven. Ik heb bij mijn leidinggevenden mijn voorkeur uitgesproken voor een meer facilitaire functie, dus mocht dat er van komen, dan is dat wel een goed moment om het over mijn salaris te hebben.

 

"Fijn is dat dit werk heel flexibel is. Soms werk ik 12 uur op een dag, maar dat compenseer ik dan op een andere moment, want ik werk 36 uur per week in totaal. Soms hunker ik alleen wel naar iets meer regelmaat. Dat ik ’s avonds op de bank kan ploffen zonder nog een email of een telefoontje te verwachten.”

 

UIT

‘Momenteel woon ik bij mijn ouders in Deventer omdat mijn relatie ten einde is gekomen. We hadden net een huis in Amsterdam gekocht, dus daar hebben we beiden nog kosten aan totdat het is verkocht. Sinds deze week heb ik de sleutels van een sociale huurwoning in Deventer, dus heb ik voorlopig dubbele lasten. Gelukkig zijn mijn ex en ik goed uitelkaar gegaan en kunnen we onze inboedel zonder problemen verdelen.

 

"Deze week ben ik aan het klussen in mijn nieuwe huis en daar heb ik zo’n 2000 euro van mijn spaargeld voor opzij gezet. Er moet namelijk nog van alles worden aangeschaft. Er moet een nieuwe vloer in en er mist nog een gasfornuis, een wasmachine en een koelkast. Gelukkig helpt mijn ex me ook een beetje financieel en ik kijk of ik de meeste spullen goedkoper op Marktplaats kan krijgen.

 

"Ik moet even een stapje terugdoen financieel, maar dat vind ik niet erg, ik ben niet zo materialistisch ingesteld. En het is fijn om zo meteen weer een eigen plek te hebben, ook al is het qua oppervlakte een derde van wat we in Amsterdam hadden. Nu hoef ik tenminste minder schoon te maken. Ik houd op dit moment in Exel een kasboek bij, omdat ik beter inzicht wil krijgen in wat ik wekelijks uitgeef. Toen ik samenwoonde hield ik het namelijk niet zo specifiek bij. Nu ben ik er bijvoorbeeld al achter dat ik minder hard moet rijden, ik krijg elke twee maanden wel een boete.”

 

Huishoudboekje

Inkomen: 1450 euro netto inclusief leaseauto Vaste lasten Woonlasten nieuwe huis (600 euro), hypotheek oude huis (500 euro), internet (22 euro), verzekeringen (116 euro), boodschappen (200 euro), sportschool (10 euro), studieschuld (117 euro), kleding, uitjes en cadeaus (200 euro) Laatste grote aankoop: vakantie Sri Lanka (1700 euro) Sparen: 190 euro per maand